Gordon & MacPhail Tomatin Whisky 2008

599,00 DKK

Gordon & MacPhail – Spiritus 2018 70 cl
Aldersbegrænsning: 18 år
Temp: 15
Lukning: Kork
Alk: 14.4
Lagring: 100%, Bourbonfade
Druer: 100,00% Byg
Områder: Skotland
Farve: Lys guld
Smagsvarianter: Bagt æble, Banan, Citrusfrugter, Honning

Nydes alene

På lager: På lager (kan bestilles som restordre)

 

Gordon & MacPhail Tomatin Whisky 2008

 

Discovery er en serie af whiskyer fra det traditionsrige firma Gordon & Macphail. Serien er ment som en introduktion til deres portefølje af gode kvalitetsrige single malt whiskyer. Der er pt. 3 udtryk i serien; ”Sherry”, ”Smoky” og ”Bourbon”.

Tomatin 2007 bourbon cask matured er et yderst delikat og fint eksempel på ”bourbon” udtrykket i Discovery serien.

Farve: Lys guld

Duft: Hyldeblomst, æble, pære, jordbær og kandiseret citron.

Smag: Banan, fersken, honning, kakao og let fadpræg samt lette citrusnoter

Serveringsforslag: Bør nydes rent

Tomatin er i grundlagt i 1897 i det skotske højland. For en stund var destilleriet et af Skotlands største; før krisen i starten af 1980’erne var kapaciteten oppe på 10 millioner liter om året. Tomatin var det første japansk-ejede destilleri i Skotland, og efter Takara Shuzo Co. Og Okara & Co. købte det, har man justeret kapaciteten lidt, og i dag er den nede på det halve. Hele 40% af produktionen bruges til single malt, hvilket er en betragtelig del sammenlignet med standarden i industrien og med tanke på, at blends stadig udgør 70% af den whisky der eksporteres fra Skotland.

Stilen er intenst frugtig og tropisk. Der produceres også en lille smule med røget malt, som tappes unver navnet Cú Bocan.

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for popmusikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.

 

 

[wt_cli_category_widget] Scroll til toppen

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.