Fanø Skibsrom – Havfruen
Fanø Skibsrom HAVFRUEN HAVFRUEN fra Fanø Skibsrom er en sød og aromatisk rom.
Afrundet smag af vanilje, havtorn og lynghonning fra Fanø.
Inspireret af øens sejlskibshistorie og med en kærlighed til smagen af rom og historien bag grundlagde Lars J. Schou i 2015 Fanø Skibsrom på Fanø.
Rommen fås i to varianter: Havfruen (sød og aramatisk) og Havmanden (robust og krydret). Begge er mørk kvalitetsrom, der er krydret og lagret på Fanø. Både Havmanden og Havfruen er baseret på en rom, der destilleres på Jamaica og efterfølgende forædles på Fanø.
Forædlingen består af en to-trins-lagring. Først lagres rommen sammen med naturlige råvarer som bl.a. Fanø Lynghonning, havtorn og Madagaskar vanilje. Herefter efterlagres den på portvinsfade.
Med denne måde at producere rom på, fører Fanø Skibsrom den gamle skibsromstradition videre fra 1700-tallet, hvor de store sejlskibe indkøbte rom fra de lokale destillerier i det Caribiske øhav og forædlede den ombord. Skibsrommen var en fast bestanddel af besætningens aflønning.