De Stefani - Solér

199,00 DKK

De Stefani – Rødvin 2017 75 cl
Aldersbegrænsning: 16 år
Kan gemmes: 10 År
Temp: 17
Lukning: Kork
Alk: 14.0
Lagring: 100%, Fransk Eg 225 L
Druer:
20,00% Cabernet Sauvignon
20,00% Carmenère
20,00% Marzemino
20,00% Merlot
20,00% Refosco
Områder: Fossalta di Piave
Smagsvarianter: Middelhavskrydderier, Modne blommer, Syltetøj, Violer

Julemad

Kraftig oksekød

Krydrede pølser og salami

Pastaretter

Ikke på lager

De Stefani – Solér

 

Dette er Glud Vin´s italienske kendemærke

Kompleks og kraftig Solèr er ordet på veneziansk for loftet i en lade.

Dette loft var brugt til at tørre bøndernes bedste druer.

Her var der lav luftfugtighed og ventilation. Denne gamle tradition gav bløde, kraftige vine med lakridsagtige noter og en fornemmelse af sødme i eftersmagen.

Solér kommer ligeledes af det italienske ord sole, som betyder sol. Marzemino druerne er tørret, mens de øvrige vinificeres på normal vis, og kun med vildt gær. Når de tørrede druer kvases tilsættes de øvrige 4 druer, hvor gæringen således starter igen i ca 2 uger. Med sammensætning af disse fem druer – som er usædvanlig for Veneto – har De Stefani skabt en unik vin med masser af fylde og krop. Produceret som en Amarone. Marzemino druerne dyrkes på Colvendrame gården i Refrontolo, på bakkerne ved Conegliane og Valdobbiadene nord for Venedig. Refosco og Cabernet Sauvignon druerne dyrkes på Le Ronche gården i Fossalta di Piave.

Navnet Ronche er vinmarkens placering. Navnet kommer fra et gammelt udsagnsord “roncare” der betyder at dyrke og høste en mark. Lige her er der ganske få regndage, men til gengæld høje temperaturer.

Det giver druerne en fantastisk mulighed for intens modenhed. Jorden er godt leret og sammen med den stenede sammensætning giver det fine grobetingelser. 8400 planter pr. ha. med meget lavt udbytte. Høsten begynder ultimo september til primo oktober, hvor de ekstemt modne druer giver en intens mørk farve og bløde milde tanniner.

[wt_cli_category_widget] Scroll til toppen

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.