Pere Ventura – CAVA – Primer Rosé Semi Seco 33g
Fantastisk Fristende Trepat druene til denne fornemme rosé Cava kommer fra en 20 års gammel vinmark, beliggende i Conca de Barberá regionen, et område i Alto Penedes, med arealer fra 350 meter til 750 meter over havet. Jordene her er for det meste kalkholdige og ringe på organisk materiale. Der dyrkes mellem 2200 til 2500 planter pr/ha, på opbundet på espalier. Grøn høstning af druer for at skalbe de bedste betingelser for de øvrige. Høst ca 10.000 kg/ha. I vinhuset bliver vinen macereret (udtrækning af farve, tanniner, og smag) i blot 12 til 24 timer. Ved den korte tid har vinen allerede opnået sin flotte rosé stuktur og farve. Dette sker på en temperatur mellem 12 og 14 grader. 55% af drueskaller fjernes og det resterende gæres i 15 dage i ståltanke på mellem 15 og 17 grader. Den 2. gæring finder sted i flasken, efter den traditionelle champagne metode, med lagring i 14 måneder. tryk4.5 bar – Residual sukker: 33 g/l